fredag 20 oktober 2006

Jordgubbsmarängpaj

Efterrätt: Jordgubbsmarängpaj http://www.arla.se/
8 port
Ingedienser
2 1/2 dl vetemjöl
2 msk socker
100 g smör
1 msk vatten

Fyllning:
1/2 liter jordgubbar
1/2 dl socker
1 msk potatismjöl

Maräng:
3 äggvitor
1 dl socker
rivet skal av 1 lime
Gör så här:

Hacka ihop mjöl, socker och smör till en grynig massa för hand eller i matberedare. Tillsätt vattnet och arbeta snabbt ihop degen. Kavla eller tryck ut den i en pajform, ca 23 cm i diameter. Nagga med en gaffel. Låt den stå i kylen ca 30 min. Sätt ugnen på 200 grader. Förgrädda pajskalet ca 15 min. Skiva jordgubbarna och blanda med socker och potatismjöl. Vispa äggvitorna till hårt skum. Vispa i sockret och rör i limeskalet. Lägg jordgubbarna i pajskalet och klicka över marängen. Höj ugnens värme till 225 grader och grädda pajen tills marängen fått färg, 5-8 min. Låt den kallna. Servera med vispad grädde.




Inga kommentarer: