måndag 19 mars 2007

Passionerad chokladtårta

Efterrätt:

Passionerad chokladtårta
8-10bitar

Botten:
350 g mandelmassa
3 ägg
2 msk kakao

Fyllning:
300 g vit choklad
6 dl vispgrädde
4 äggulor

Vid servering:
5 passionsfrukter

Garnering:
1 passionsfrukt
citronmeliss

Ugn 175 grader

Riv mandel massan på rivjärn. Blanda ner ägg och siktad kakao. Rör om noga. Bred ut smeten i en rund form med avtagbar kant och diametern ca 24 cm.
Grädda i nedre delen av ugen ca 20 min. Ta ut och låt kakan kallna. Lossa kakan och diska formen. Lägg tillbaka kakan i formen.
Smält chokladen över ett vattenbad eller i mikrovågsugn.
Vispa grädden och vänd ner chokladen och äggulorna i den. Rör om i smeten. Fördela fyllningen på mandelmassekakan. Platta till så att ytan blir jämn och fin. Frys tårtan i minst tre timmar.
Vid servering: Dela passionsfrukterna och ta ut kärnorna. Bred ut dem jämnt på tårtans topp.

Inga kommentarer: