Rökt laxtårta på kavring
1. 200g kavring med ca. 150g tempererat smör mixas:
2. 100-150g rökt lax strimlas, ½ gul hackad lök och 2 dl grädde rörs om tillsammans i en bunke.
3. 1 dl crème fraiche, 200g philadelphiaost eller kesella, citron och salt och peppar (efter behag) blandas för sig.
4. Gelantinblad.
Tag 1 form med löstagbar botten och lägg kavringsmixen i. Låt stå och kallna i kylen. Hacka eller strimla laxen, hacka löken och tillsätt grädden tillsammans i en bunke. I en annan bunke crème fraiche, osten, citron och salt och peppar. Lägg gelatinet i kallt vatten. När det blivit mjukt häll bort vattnet och smält det i en kastrull eller i mikron (tar bara några sekunder). Blanda gelatinet med 3: ans smet fort så att det inte klumpar, häll i en jämn stråle medan du blandar. Häll sedan blandningen i 2: ans smet. Häll i formen och låt stelna i kylen. KLART!
Prenumerera på:
Kommentarer till inlägget (Atom)
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar