/>Efterrätt:
Kokosparfait med mango
4 portioner
Tid: ca 1 timme + tid i frysen
Ugn: 200°
Ingredienser:
1 ½ dl vispgrädde
½ dl kokosflingor, rostade i stekpanna
1 äggvita
1 dl socker
½ dl matlagningsyoghurt
Sockerlag:
1 dl socker
1 dl vatten
1 mango
½ lime, pressad saft och rivet skal
3 msk av sockerlagen
½ kokosnöt
Resten av sockerlagen
Tillagning:
Koka upp grädde och kokosflingor. Låt kallna och dra i 15 minuter. Sila av grädden och vispa den lätt. Vispa äggvitan och sockret till en fast marängsmet. Vänd försiktigt ner yoghurten i grädden och därefter ner i marängsmeten. Lägg upp i portionsformar eller glas och ställ i frysen i ca 4 timmar.
Koka sockerlagen tills sockret smält. Låt kallna. Skala mangon och tärna hälften av köttet i centimeterstora kuber. Mixa resten med 3 msk sockerlag och pressad lime. Häll det över den tärnade mangon och låt marinera till serveringen.
Hyvla kokosköttet i tunna skivor med en potatisskalare. Marinera kokosen i resten av sockerlagen i ca 15 minuter. Rosta den marinerade kokosen gyllenbrun i en långpanna i ugnen. Toppa parfaiten med mangon, limeskal och de rostade kokosskivorna.
onsdag 20 juni 2007
Prenumerera på:
Kommentarer till inlägget (Atom)
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar