onsdag 20 juni 2007

Örtvåfflor med brieost

Förrätt:

Örtvåfflor med brieost
4 portioner
Tid: ca 20 minuter

Ingredienser:
50 g margarin
2 dl mjölk
1 ½ dl vetemjöl
1 krm salt
½ tsk bakpulver
½ dl finhackade örtkryddor, t ex körvel,gräslök, basilika, dragon, persilja
Ca 150 g brieost i tunna skivor
50 g valnötskärnor, rostade och hackade
2 tomater, i klyftor

Tillagning:
Värm våffeljärnet. Smält fettet och låt det svalna. Vispa ihop mjölk, mjöl, salt och bakpulver till en slät smet. Tillsätt det avsvalnade fettet (spara lite till första laggen) och örtkryddorna. Pensla laggen första gången med lite smält fett, sedan behöver den knappast smörjas. Grädda fyra gyllenbruna våfflor, ¾ dl smet till varje.

Klipp eller skär isär hjärtana och lägg ost emellan medan de är varma. Lägg på valnötter, örter och tomater.

Servera som förrätt eller till soppa.

Inga kommentarer: