lördag 7 maj 2011

Musselsoppa med rökt sidfläsk, tomater och grädde

Musselsoppa med rökt sidfläsk, tomater och grädde Ingredienser (Portioner 4) 1 kg Blåmusslor (färska) 200 g Sidfläsk (rökt) 4st Schalottenlök 3 st Vitlöksklyftor 0,5 dl Olivolja 2 dl Vitt vin 4 dl Fiskbuljong el vatten + fond I bork Körsbärstomater (burk) 3 dl Grädde Bladpersilja Salt Svartpeppar (nymald) Tillagning 1. Skrubba musslor om det behövs. Släng alla som inte stänger dig när du knackar på den. Skär fläsk i tärningar. Skala och hacka lök och vitlök. Hacka persilja. 2. Stek fläsket i olja tills det får lite färg. Tillsätt lök och vitlök. Fräs i 1 minut. Häll i tomat, vin och buljong, koka upp. När det kokar lägg ner musslorna och lägg på ett lock. Koka tills musslorna öppnat sig, 3-4 minuter. 3. Sila över buljongen till en ny kastrull. Tillsätt grädde. Koka i 3-4 minuter. Mixa buljongen skummig. 4. Servera musslor på ett fat och soppan i en stor skål. Strö över persilja. Servera med gott bröd att doppa i soppan.

Inga kommentarer: