lördag 7 maj 2011
Musselsoppa med rökt sidfläsk, tomater och grädde
Musselsoppa med rökt sidfläsk, tomater och grädde
Ingredienser (Portioner 4)
1 kg Blåmusslor (färska)
200 g Sidfläsk (rökt)
4st Schalottenlök
3 st Vitlöksklyftor
0,5 dl Olivolja
2 dl Vitt vin
4 dl Fiskbuljong el vatten + fond
I bork Körsbärstomater (burk)
3 dl Grädde
Bladpersilja
Salt
Svartpeppar (nymald)
Tillagning
1. Skrubba musslor om det behövs. Släng alla som inte stänger dig när du knackar på den. Skär fläsk i tärningar. Skala och hacka lök och vitlök. Hacka persilja.
2. Stek fläsket i olja tills det får lite färg. Tillsätt lök och vitlök. Fräs i 1 minut. Häll i tomat, vin och buljong, koka upp. När det kokar lägg ner musslorna och lägg på ett lock. Koka tills musslorna öppnat sig, 3-4 minuter.
3. Sila över buljongen till en ny kastrull. Tillsätt grädde. Koka i 3-4 minuter. Mixa buljongen skummig.
4. Servera musslor på ett fat och soppan i en stor skål. Strö över persilja. Servera med gott bröd att doppa i soppan.
Prenumerera på:
Kommentarer till inlägget (Atom)
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar