söndag 24 september 2006

Hallon-dröm-paj

Hallon-dröm-paj
4-6 port

Pajskal
10 digestivekex
50g smör eller margarin
1 tsk malen kardemumma
1 tsk malen ingefära
½ dl farinsocker

Hallonkräm
200 g djupfrysta osockrade hallon
1 ½ dl vispgrädde
3 ½ gelatinblad
2 dl florsocker
2 msk citronsaft
2 st äggvitor

Smält matfettet i en kastrull. Blanda kex, matfett, farinsocker och kryddor i en matberedare. Tryck ut blandningen i en form med löstagbar kant ca 20 cm i diameter. Ställ svalt. Smält gelatinet på svag värme. Plocka ut några fina hallon till garnering. Mixa resten av hallonen med socker och citronsaft. Vispa äggvitorna till hårt skum. Vispa grädden (ej för hårt). Rör ner det smälta gelatinet i hallon-cremen, vänd ner grädden och äggvitorna försiktigt. Bred ut moussen i pajskalet och låt stå kallt någon timme i kylen. Garnera med hallon strax innan servring.

Inga kommentarer: