Förrätt
Bruschetta med tomat och mosarella
Ingredienser4 skivor lantbröd1 vitlöksklyfta1/2 dl olivolja 4 tomater, gula och röda1/2 kruka basilika salt och nymalen svartpeppar
Tillagningstid ca 20 min
1. Sätt ugnen på 250°C.2.Skölj och skär tomaterna i små tärningar. Strimla basilikan och blanda ihop med tomaterna. Ringla över några droppar av olivoljan och smaka av med salt och peppar. 3.Grilla brödskivorna i 250°C på ett galler i övre delen av ugnen eller rosta dem gyllenbruna i en stekpanna. Gnid in ena sidan av det varma brödet med vitlök. Droppa över lite olivolja. 4.Fördela tomaterna på de nyrostade brödskivorna.
Hacka tomater, basilika, vitlök, och mosarella
Tips!Variera tomatröran med en röra på kikärter, röda och gröna bönor, kokta linser som blandas med finhackad lök, vitlök, bladpersilja, basilika, pressad lime och lite honung.
söndag 24 september 2006
Prenumerera på:
Kommentarer till inlägget (Atom)
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar