måndag 4 december 2006

Langos

Langos

25 g jäst
3 dl ljummet vatten
1 stor kokt potatis (riven)
1 tsk salt
7 dl vetemjöl + till utbakning
Olja till fritering ca 7 dl

Exempel på Fyllning:
Crème fraiche/gräddfil
Lök
Stenbitsrom
Räkor
Bacon
Gurka
Ruccola
Tomat

Gör såhär:

Rör ut jästen i det ljumma vattnet. Blanda med riven potatis, salt och mjöl.
Arbeta till en slät, blank och ganska så lös deg. Jäs i 35-40 min.
Arbeta in mera mjöl i degen på bordet och dela i bitar. Kavla ut till ovaler ca 15 cm långa och jäs dem i 10 min.
Hetta upp oljan 3-4 cm i en tjockbottnad stekpanna. Fritera brödet någon minut på varje sida.
Ta sedan på önskad fyllning.

Inga kommentarer: