Dessert
Lätt lime-chokladkaka
3 ägg
2 ½ dl strösocker
1 dl mjöl
1 dl vetemjöl
½ tsk bakpulver
¾ dl kakao
2 tsk vaniljsocker
2 krm salt
250 g kesella lätt
rivet skal av en lime
Smörj och bröa en form med löstagbar kant, ca 21 cm i diameter
Vispa socker vitt och pösigt. Blanda mjöl bakpulver, kakao, vaniljsocker och salt och rör ner blandningen i äggsmeten. Tillsätt därefter kesella och finrivet limeskal. Häll smeten i formen och grädda i 200 grader i 15-20 minuter beroende på hur kladdig du vill ha den. Låt kakan svalna. Garnera gärna med skivad lime och servera gärna med en klick grädde.
Kommentar
Den är väldigt enkel att göra. En ny version av den klassiska kladdkakan
tisdag 20 februari 2007
Prenumerera på:
Kommentarer till inlägget (Atom)
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar