tisdag 20 februari 2007

Lätt lime-chokladkaka

Dessert

Lätt lime-chokladkaka

3 ägg
2 ½ dl strösocker
1 dl mjöl
1 dl vetemjöl
½ tsk bakpulver
¾ dl kakao
2 tsk vaniljsocker
2 krm salt
250 g kesella lätt
rivet skal av en lime

Smörj och bröa en form med löstagbar kant, ca 21 cm i diameter
Vispa socker vitt och pösigt. Blanda mjöl bakpulver, kakao, vaniljsocker och salt och rör ner blandningen i äggsmeten. Tillsätt därefter kesella och finrivet limeskal. Häll smeten i formen och grädda i 200 grader i 15-20 minuter beroende på hur kladdig du vill ha den. Låt kakan svalna. Garnera gärna med skivad lime och servera gärna med en klick grädde.

Kommentar

Den är väldigt enkel att göra. En ny version av den klassiska kladdkakan

Inga kommentarer: