Middag nr 3. 15 september 2007
Förrätt Tidsåtgång 1 dygn
Tillredning ca 15-20 min
Kaviartårta på Hönökaka Låt stå kallt över natten
6-8 portioner
4 st hönökakor (halvor)
ca 2-3 dl vispgrädde
Kalles kaviar
½-1 purjolök
ca 6-8 kokta ägg
2-3 burkar matjessill
Vispa grädden och smaksätt med Kalles kaviar. Bred ut ett ganska tunt lager av grädden över 2 av bottnarna och strö på purjolök. Skiva de hårdkokta äggen och lägg ett lager över fyllningen. Lägg på två nya halvor av hönökaka och bred ut ett nytt lager. Försök att täcka kanterna med kaviargrädden och spritsa ev resten av grädden som tårtbitar på kakan och Garnera med ägg purjolök och bitar av matjessill.
Övrigt: För mer sälta, lägg ut små bitar av matjessill även på det första lagret.
Kan serveras som enkel lunch-rätt. Servera gärna med en blandad sallad.
Öl passar bra till.
måndag 17 september 2007
Prenumerera på:
Kommentarer till inlägget (Atom)
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar