måndag 17 september 2007

Pannacotta med kiwi eller nektarinsås

Dessert

Pannakotta med kiwi eller nektarinsås

15min
4 port 2 timmar i kyl
för att stelna
5 dl matlagningsgrädde
3 msk strösocker
1,5 tsk vaniljsocker
5 gelatinblad
små portionsformar eller skålar
(Limeskal till garnering)

3 kiwifrukter (nektariner går också bra)
½-1 dl vatten
florsocker
Gör så här:

Blötlägg gelatinbladen i lite kallt vatten.
Koka upp grädden, tillsätt strösocker och vaniljsocker.
Krama ur gelatinbladen och lägg dem i den varma grädden. Rör om Häll blandningen i formar och kyl minst 2 timmar i kyl.

Skala kiwifrukterna/Nektarinerna. Mixa till en sås. Späd med vatten till önskad konsistens och smaka av med florsocker.

Garnera gärna pannakottan med limeskal

Inga kommentarer: