Efterrätt: (Recept i tidningen city 27sep-2007)
Ananastortilla med glass och passionsfrukt
Till 4 personer
1/2 färsk ananas (eller ananas på burk)
1 stor banan
1 msk smör
2 msk socker
1 tsk kanel
2 vetetortilla
1/2 uppvispat ägg
1 msk strösocker
Tillbehör
1/2 lite vaniljglass
2 passionsfrukter
1) Sätt ugnen på 225 grader. Skala ananasen och bananen.
Skär frukten i bitar.
2) Fräs först ananasen i smör i en stekpanna. Rör i socker, kanel och banan.
Låt det fräsa med knappt en minut.
3) Lägg frukten på tortillabrödet och rulla ihop.
4) Lägg rullarna på en plåt med bakplåtspapper. pensal med ägg och strö över lite socker.
5) Grädda i övre delen av ugnen tills rullarna börjar få färg, ca fem minuter.
6) Servering dela varje rulle i fyra bitar. Servera fruktrullarna varma med vaniljglass toppad med passionsfrukterna.
måndag 15 oktober 2007
Prenumerera på:
Kommentarer till inlägget (Atom)
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar