måndag 15 oktober 2007

Spenat och svampfyllda pastarullar

Varmrätt: http://www.arla.se/
Spenat och svampfyllda pastarullar

Ingredienser
4 port
8 st lasagneplattor, färska eller canneloni rullar
5 dl Kelda italiensk tomatsås
2 st tomater
2 dl Arla Köket riven ost mozzarella
250 g fryst bladspenat
200 g färska champinjoner
2 st vitlöksklyftor
25 g smör
1 tsk salt
1 krm svartpeppar

Gör så här Sätt ugnen på 225°. Tina spenaten, pressa ur vattnet. Skiva svampen. Skala och hacka vitlöken. Fräs svamp, vitlök och spenat i smör i en stekpanna. Salta och peppra. Rör ner 1 dl sås, lägg spenatröran på lasagneplattorna. Rulla ihop plattorna från kortsidan. Skär varje rulle i 3 bitar. Ställ dem i en smord ugnssäker form. Häll över såsen som är kvar och strö över osten. Dela tomaterna i bitar och lägg dem bredvid rullarna. Gratinera i mitten av ugnen ca 20 min. Tips Tillsätt 200 g strimlad, rökt skinka i fyllningen.

Inga kommentarer: