måndag 17 december 2007

Rödbetor med chèvrecrème och pinjenötter

Rödbetor med chèvrecrème och pinjenötter

Ingredienser
500 g färska rödbetor

4 msk pinjenötter
2 msk olja, gärna oliv
1 msk balsamvinäger

2-3 krm salt
1 krm svartpeppar

ca 1/2 dl färska örtkryddor t ex oregano, koriander
Chèvrecrème:

ca 75 g chèvre

1 dl lätt crème fraiche
1 pressad vitlöksklyfta
= Denna symbol visar att ingrediensen finns som ekologiskt alternativ

Tillagning
Skala rödbetorna och skär dem i skivor. Lägg ner dem i kokande saltat vatten (1 tsk salt per 5 dl vatten). Koka dem nätt och jämnt mjuka, 5-10 minuter. Låt rinna av ordentligt och svalna.
Rosta nötterna i het stekpanna utan fett tills de blivit lite bruna. Smula osten och blanda den med crème fraiche och eventuellt lite vitlök.
Lägg rödbetorna på fyra tallrikar eller portionsskålar. Ringla över olja och vinäger. Strö på lite salt och peppar. Lägg en klick crème på varje tallrik. Strö över nötter och örtkvistar eller -blad.

Inga kommentarer: