HUVUDRÄTT:
Kycklingspett med crème på rostad vitlök och rosmarinpotatis 6 port
Kycklingspett 0,9 kg kycklingfilé(er)
12 st grillspett av trä
1,5 msk sweet chilisås
1,5 msk soja
1,5 msk citronsaft
300 g ostronskivling
0,75 st rödlök
salt och peppar
Rosmarinpotatis 1,2 kg potatis(ar)
olivolja, på sprayflaska
3 msk rosmarin, färsk eller torkad
salt och peppar
Vitlökscrème
3 dl lätt crème fraîche
6 st vitlöksklyftor
3 tsk dijonsenap
salt och peppar
1,5 tsk flytande honung
Kycklingspett
Trä upp kycklingen på spetten och marinera i sweet chili, soja och citronsaft. Stek spetten i panna, några minuter på var sida, tills de är genomstekta. Låt 4 skalade vitlöksklyftor till såsen steka med i pannan tills de är gyllenbruna. Dela svampen i mindre bitar och stek i lite olivolja tills den är gyllenbrun och krispig. Strimla rödlöken och tillsätt mot slutet av stekningen. Smaksätt med salt och peppar. Crème smaksatt med rostad vitlökPressa eller finhacka de rostade vitlöksklyftorna. Blanda med créme fraiche, dijonsenap och honung. Smaksätt med salt och peppar. RosmarinpotatisSätt ugnen på 225 grader. Dela potatisarna på mitten och skölj dem under rinnande vatten. Torka av potatisarna och lägg dem på bakplåtspappersförsedd plåt. Spraya potatisen med olivolja. Fördela rosmarin över potatisen och baka i ugn cirka 25 minuter, tills potatisen är genomstekt och gyllenbrun. Vänd potatisarna efter halva tiden. Ta ut den färdigstekta potatisen och krydda med salt och peppar
Prenumerera på:
Kommentarer till inlägget (Atom)
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar