onsdag 20 februari 2008

Gurksoppa med pepparrotsgrädde

FÖRRÄTT:
Gurksoppa med pepparrotsgrädde 4 port
2 gurkor,
ca 700 g
1 gul lök
6 dl vatten
2 grönsaksbuljongstärningar
1 tsk körvel
några droppar tabasco
1 dl Kelda mellangrädde
peppar och salt
(Jag tog i extra mycket tabasco och buljong för att få en smakrik soppa.)

Till servering:
1 1/2 dl Kelda mellangrädde
1 msk pepparrot

Gör så härSkär gurkorna i bitar,
spara en bit till garnering. Skala och grovhacka löken. Mixa gurka och lök i en matberedare tills det är finfördelat.
Koka upp vattnet och rör ner gurkröra, buljongtärningar, körvel, tabasco och grädde. Låt soppan koka någon minut.
Hyvla eller skiva resten av gurkan i tunna skivor och lägg ner i soppan. Vispa grädden, smaksätt med pepparrot och servera till soppan tillsammans med bröd.

Inga kommentarer: