söndag 16 mars 2008

Pepparrotsfylld lövbiff med bacon och rödvinssky

Huvudrätt

Pepparrotsfylld lövbiff med bacon och rödvinssky

6 portioner

Ingredienser
1,5 paket bacon
3 st gul lök
6 bitar lövbiff
ljus fransk senap
6 mask riven pepparrot
3 msk margarin
3 msk matolja
1,5 dl rött vin
2,25 dl vatten
0,75 tärningar köttbuljong
6 st timjankvistar
1,5 msk maizena
1,5 msk smör
salt
peppar
125 st kokta skalade potatisar
0,75 dl persilja finhackad

Tillagning
1. Skala och skiva löken. Fräs den i lite margarin utan att den tar färg i ca 2 mintuter.
2. Finstrimla baconet och knaperstek det i en torr panna, låt fettet rinna av i en sil eller ett durkslag.
3. Bred ett tunt lager med senap på varje lövbiff. Fördela pepparrot och stekt lök ovanpå. Vik in kanterna på köttet, rulla ihop och fäst med tandpetare.
4. Salta och peppra "rulladerna" och bryn dem runt om i en het panna. Sänk värmen, slå på rödvin och vatten, lägg i buljongtärningen och låt puttra under lock i 5 minuter.
5. Lyft upp köttet och avlägsna tandpetarna. Red av skyn med maizenamjölet utrört i lite vatten. Vispa i en klick smör och smaka av med salt och peppar.
6. Stek potatisen gyllenbrun i matolja på god värme. Salta och vrid ett par varv på pepparkvarnen. Strö persiljan precis innan servering.
7. Blanda ner baconet i rödvinsskyn och skiva eventuellt upp ”rulladerna”. Smaklig måltid!
8. Garnera med timjankvistar.

Inga kommentarer: