onsdag 21 maj 2008

Glödheta fisk- och skaldjursspettGlödheta fisk- och skaldjursspett/Rucoladressing

Varmrätt

Glödheta fisk- och skaldjursspett

Tid: ca 1 timme 15 minuter
10port

Ingredienser
1 kg laxfilé, utan skinn
1 kg stora räkor eller andra skaldjur, exempelvis pilgrimsmusslor
10 lagerblad
2 lime, i klyftor

Rucoladressing:
100g rucolasallad
1/2 msk dijonsenap
2 ½ dl olivolja
½ dl vatten
2-3 krm salt
2 krm svartpeppar, grovmalen
2 vitlöksklyftor, pressade
½ lime, pressad saft

Grillad sparris:
700 g sparris
1 msk olivolja

Garnering: 50 g pinjenötter, rostade
50 g parmesanost, flagad
2 lime, i klyftor
2 citroner, i klyftor

Marinad till fisk

Tid: 5 min
Räcker till 10 spett

Ingredienser
1 gul lök, tunt skivad
1 citron, rivet skal och pressad saft
3 vitlöksklyftor, krossade
1 tsk dragon eller 2 msk färsk, hackad
1 tsk basilika eller 2 msk färsk hackad
1 tsk salt
½ tsk svartpeppar
1 dl raps- eller olivolja

Inga kommentarer: