Förrätt
Blommande löjromstallrik
Gräddfil
Löjrom
Purjolök
Svarta oliver
Dill
Citronklyftor
Lägg ut gräddfil jämt på spegeln i tallriken. Gör sneda purjolöksringar och gör en blomma av dem. Lägg löjrom i kronbladen. Lägg sedan en oliv i mitten av blomman. Strimla purjolök och gör ett blomskaft. Hacka rödlöken och lägg den längs ned på tallriken. Hacka sedan dill och lägg som gräs. Lägg sist en citronklyfta som en sol bredvid blomman.
Varmrätt
Glödheta fisk- och skaldjursspett
Tid: ca 1 timme 15 minuter
10port
Ingredienser
1 kg laxfilé, utan skinn
1 kg stora räkor eller andra skaldjur, exempelvis pilgrimsmusslor
10 lagerblad
2 lime, i klyftor
Rucoladressing:
100g rucolasallad
1/2 msk dijonsenap
2 ½ dl olivolja
½ dl vatten
2-3 krm salt
2 krm svartpeppar, grovmalen
2 vitlöksklyftor, pressade
½ lime, pressad saft
Grillad sparris:
700 g sparris
1 msk olivolja
Garnering: 50 g pinjenötter, rostade
50 g parmesanost, flagad
2 lime, i klyftor
2 citroner, i klyftor
Marinad till fisk
Tid: 5 min
Räcker till 10 spett
Ingredienser
1 gul lök, tunt skivad
1 citron, rivet skal och pressad saft
3 vitlöksklyftor, krossade
1 tsk dragon eller 2 msk färsk, hackad
1 tsk basilika eller 2 msk färsk hackad
1 tsk salt
½ tsk svartpeppar
1 dl raps- eller olivolja
Prenumerera på:
Kommentarer till inlägget (Atom)
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar