lördag 9 augusti 2008

Kryddkaka m varm brie

Efterrätt

Kryddkaka m varm brie
4 port.

40g smör
1dl socker
2 msk ljus sirap
2 dl mjöl
½ tsk bikarbonat
1 krm ingefära
1 krm kardemumma
1 krm kanel
1 ägg
1 dl mjölk

Gör såhär:

Vispa smör, socker och sirap luftigt. Blanda de torra ingredienserna. Rör samman allt och fyll i en smord och bröad avlång form. Grädda i 200 grader i ca 25 min.

Varm brie:

200g Président Brie
1 msk muscovadosocker

Skär kryddkakan och osten i lika stora bitar. Lägg osten på kakan och värm i 100 grader i ca 3min.

Hjortronsorbet:

500 g hjortron
2dl socker
2 dl vatten
1 msk citronsaft
1 gelantinblad.

Låt gelantinbladet ligga i kallt vatten i 10 min. värm sylt, socker och vatten i en kastrull. Mixa och sila bort kärnorna fr hjortronen. Värm citronsaften och smält gelantinet i den. Blanda m hjortronpurén och kör i en glassmaskin eller frys i 2-3 timmar. Rör om då och då.

Inga kommentarer: