Varmrätt
Viltgryta m kantareller
6 port
1 kg grytbitar av viltkött
140 g mager bacon
2 lök
2 msk tomatpuré
6 vitlöksklyftor
2 msk mjöl
2 msk viltfond
4 dl torrt rött vin
2 lagerblad
1 tsk salt
½ tsk peppar
5-6 enbär
1 tsk timjan
500g trattkantareller
10-12 små lökar
1 dl syltlök.
skär köttet i 3*3 cm bitar. Strimla baconet och fräs det knaprigt. Bryn köttet i baconfettet tills det fått färg.
skär löken i grova bitar och lägg ner i grytan. Låt den fräsa och rör ner tomatpurén och vitlök.
strö över mjölet och rör om. Häll på buljong och vin, kryddor och lagerblad. Lägg på lock och puttra på svag värme i 45-50 min.
rensa svampen och skala smålökarna. Fräs kantarellerna och blanda ner dessa m lök i grytan. Tillsätt bacon och syltlök och servera.
lördag 9 augusti 2008
Prenumerera på:
Kommentarer till inlägget (Atom)
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar