fredag 10 oktober 2008

Morotsoppa med getosttoast

Förrätt:

Morotssoppa med getosttoast, 6 port

2 st halvor av olika pepparfrukter
3 st schalottenlökar
3 st vitlöksklyftor
4 st morötter
2 msk olivolja
1-2 st tärningar grönsaksbuljong
1 st apelsin, rivet skal
4 dl apelsinsaft, nypressad
7 dl morotsjuice, gärna nypressad
0,5 msk vinäger
0,5 tsk salt
50 g smör

Toast:
150 g getost (chévre)
0,5 dl kesella
1 krm nymald svartpeppar
6 brödskivor

1. Sätt ugnen på 275°. Kärna ur och strimla pepparfrukten, skala och strimla lök och vitlök. Skalaoch grovhacka morötterna.

2. Hetta upp olivolja i en gryta.Rör ner det strimlade och låt fräsa under omrörning.
3.Tillsätt buljongtärning, apelsinskal, pressad apelsin och morotsjuice.Koka soppan 5-10 minuter.
4.Mixa soppan slät med mixerstav, smaka av med vinäger, salt och smör. Koka upp och servera med toast.
5. Toast: Blanda getost, kesella och svartpeppar med i en gaffel i en skål. Skär 6 brödskivor och bred på getostkrämen. Gratinera högt upp i ugnen tills osten får färg, 3-5 minuter.


Inga kommentarer: