fredag 10 oktober 2008

Saffransrisotto med lammkorv

Huvudrätt:

Saffransrisotto med lammkorv, 4 port

1 stgul lök
1 mskolivolja
3 dl avorioris
1 dltorrt vitt vin
0,5 g saffran, 1 paket
2 st grönsaksbuljongtärningar
8 dlvatten
2 dlparmesan, riven färsk
1 krms vartpeppar
salt


1. Skala och finhacka löken och fräs den mjuk i olivolja.
2. Tillsätt riset och rör om och låt det fräsa ett par minuter.
3. Blanda vin och saffran. Häll på det och låt koka in.
4. Tillsätt buljongen lite i taget. Rör hela tiden.
5. Låt risotton koka på medelvärme ca 20 minuter under ständigomrörning. Risotton ska var krämig och får inte bli för torr.
Tillsätt i så fall mer buljong.
6. Tillsätt parmesan och servera genast. Den är godast nygjord menman kan värma den försiktigt i mikrovågsugn.

Servera risotton med lammkorv.

Inga kommentarer: