lördag 8 november 2008

Jordärtskockssoppa med citronräkor

Förrätt

Jordärtskockssoppa med citronräkor

Den milda jordärtskockan passar bra med de citronsmakande räkorna.

6 portioner

2 1/2 vitlöksklyftor
1 ½ msk olivolja
900 g jordärtskockor
7 ½ dl vatten
1 ½ dl matlagningsgrädde
1 ½ vitvinsvinäger
salt och peppar
300 g skalade räkor
1 ½ citron
3 msk olivolja
färsk oregano till dekoration

Gör så här:
Skär vitlöken i tunna skivor och stek den i olivoljan tills den börjar bli gyllene. Häll på lite av vattnet och låt koka upp. Skala och dela skockorna. Fyll kastrullen med resten av vattnet, salta och lägg i skockorna. Vattnet ska precis täcka skockorna. Koka skockorna till de blir mjuka. Mixa skockorna och vattnet. Häll tillbaka i kastrullen om du har använt mixer. Tillsätt matlagningsgrädde och vitvinsvinäger. Låt det hela bli varmt och smaka av med salt och peppar. Blanda räkorna med saften av citronen och olivolja. Salta och peppra. Toppa soppan med räkor och oregano.

(Recept från tidningen Topphälsa)

Inga kommentarer: