Varmrätt
Stekt lamm med getostkräm 4 port
1 1/2 kg lammkotletter
1 1/2 tsk salt
1 ½ krm peppar lite mer…
1 ½ msk smör
Getostkräm:
200 g getost
1 1/2 dl lätt crème fraiche
Bakade tomater:
1 1/2 ask cocktailtomater
2 1/2 msk olivolja
1 1/2 pressad vitlöksklyfta
1 1/2 krm socker
3/4 tsk salt
3/4 krm peppar
Gör så här
Skär bort kanterna på osten. Mixa crème fraiche och ost till en slät kräm, ställ kallt. Sätt ugnen på 125 grader. Skär tomaterna i halvor och blanda med olja, vitlök, socker, salt och peppar. Lägg dem i en ugnssäker form med snittytan uppåt. Baka i mitten av ugnen ca 1 tim. Krydda kotletterna med salt och peppar. Stek dem i smör 2 – 3 min per sida. Servera med getostkräm, bakade tomater, oliver i rödlöksdressing och t ex klyftpotatis.
Källa: Arlaköket nr 1 2008 (Recept från Arlaköket)
lördag 8 november 2008
Prenumerera på:
Kommentarer till inlägget (Atom)
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar