lördag 8 november 2008

Fyllda äpplen med kolasås

Dessert
Fyllda äpplen med kolasås
6 port
6 små äpplen
100 g mandelmassa
rivet skal och saft av ¾ citron
2 ¼ tsk kanel
1 ½ rostade mandelspån

Kolasås
2 ½ dl vispgrädde
1 ½ dl socker
1 ½ dl sirap
ev lite calvados
75 g smör
1 ½ dl vispgrädde

Gör så här
1 Sätt ugnen på 175 grader.
2 Skär av ett lock på äpplena, kärna ur dem och ställ dem i en ugnssäker form.
3 Banda mandelmassa, citron och kanel. Fyll äpplena med blandningen.
4 Lägg på locket och lägg över aluminiumfolie. Baka äpplena mjuka i mitten av ugnen ca 1 timme.
5 Koka ihop grädde, socker och sirap till en simmig konsistens, ca 5 min. Smaksätt ev med calvados. Vispa i smöret precis innan servering
6 Servera äpplena med kolasås, mandelspån och vispad grädde, ev smaksatt med vanilj.

Inga kommentarer: