fredag 30 januari 2009

Gratinerad Tomatsoppa

Förätt

Gratinerad Tomatsoppa
4 personer

6-8 vitlöksklyftor
Rapsolja till stekning
Salt
Peppar
250g cocktailtomater
400g krossade tomater
2 msk tomatpurè
1 dl vitt vin
Ca 7 dl grönsaksbuljong
4 skivor vitt bröd
2 dl riven parmesanost

Gör så här:
1. Skala och skiva vitlöken. Fräs den försiktigt i lite olja i en kastrull några minuter, den ska inte ta färg. Krydda med salt och peppar. Sätt ugnen på 225 grader grill.
2. Halvera coctailtomaterna. Häll ner dem och de krossade tomaterna i kastrullen. Tillsätt tomatpurèn, vinet och buljongen. Låt soppan koka ca 10 min. Smaka av med salt och peppar.
3. Häll soppan i tallrikar som tål ugnsvärme. Lägg brödskivor på toppen. Strö över osten och gratinera ca 5 min.

Recept hämtat från tidningen Matmagasinet Nr 2 februari 2008
Vin som vi kan rekommendera till förätten är ett rött italienskt vin från 2007
Luigi Voghera- Barbera d`Alba.

Inga kommentarer: