Varmrätt
fredag 30 januari 2009
Svampfyllda kycklingfilèer med klyftpotatis och vitlökssås
Svampfyllda kycklingfilèer
4 personer
4 personer
4 kycklingfilèer
10 champinjoner
1 msk matfett
50g vitlöksost
2 msk persilja
140g bacon
10 champinjoner
1 msk matfett
50g vitlöksost
2 msk persilja
140g bacon
Vitlökssås
1 dl vatten
1 msk kycklingfond
2 ½ dl matlagningsgrädde
50 g vitlöksost
Salt, peppar
1 msk maizenaredning
1 msk kycklingfond
2 ½ dl matlagningsgrädde
50 g vitlöksost
Salt, peppar
1 msk maizenaredning
Tillbehör
Klyftpotatis
Sallad
Sallad
Gör så här
1 Skär en ficka i varje filè. Hacka champinjonerna och fräs i matfett tills vätskan kokat in. Låt svalna.
2. Blanda svampen med vitlöksost och persilja. Fyll kycklingen med röran, linda bacon runtom.
3. Bryn kycklingen i matfett, stek klart i 175 grader varm uhn i 20 min. Kontrollera att köttsaften är ofärgad.
4. Häll vatten, fond och grädde i stekpanna och koka upp, klicka i osten och smaka av med salt och peppar. Red av med redning och koka i 3 min. Servera med klyftpotatis och sallad.
1 Skär en ficka i varje filè. Hacka champinjonerna och fräs i matfett tills vätskan kokat in. Låt svalna.
2. Blanda svampen med vitlöksost och persilja. Fyll kycklingen med röran, linda bacon runtom.
3. Bryn kycklingen i matfett, stek klart i 175 grader varm uhn i 20 min. Kontrollera att köttsaften är ofärgad.
4. Häll vatten, fond och grädde i stekpanna och koka upp, klicka i osten och smaka av med salt och peppar. Red av med redning och koka i 3 min. Servera med klyftpotatis och sallad.
Recept hämtat från tidningen Matmagasinet Nr 11 november 2008
Vin som vi kan rekommendera till varmrätten är ett rött italienskt vin från 2006
CA`BIANCA-Barbera d`Asti
CA`BIANCA-Barbera d`Asti
Prenumerera på:
Kommentarer till inlägget (Atom)
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar