fredag 30 januari 2009

Pannacotta med hallon

Pannacotta med hallon
4 personer
7 Gelatinblad
200g hallon (färska eller frysta osockrade)
½ vaniljstång
5 dl vispgrädde
½ dl socker
6 msk hallonlikör eller koncentrerad hallonsaft
Garnering
150g färska hallon
1. Blötlägg gelatinbladen i kallt vatten. Blanda hallonen med lite vatten och passera dem sedan genom en sil så att kärnorna försvinner. Snitta vaniljstången.
2. Häll grädde och socker i en kastrull. Skrapa ner vaniljfröna och lägg i stången. Sjud på svag värme i några minuter. Ta upp vaniljstången.
3. Rör ner hallonpuren och tillsätt likören. Värm försiktigt. Krama ur gelatinbladen och rör ner dem i vaniljkrämen. Häll pannacottan i 6 glas eller skålar. Ställ kallt minst 4 tim tills de stelnat.
Garnera med hallon vid serveringsdags.

Inga kommentarer: