Gratinerad avokado
4port
2 avokado
kräftstjärtar
rom
Sås
2 msk smör
2 msk mjöl
2 dl mjölk
2dl vispgrädde
½ tsk salt
1-½ krm riven muskotnöt
3 dl riven parmesanost
1. dela avokadon och fyll den m rom & kräftstjärtar
2. lägg den i ugnssäkra formar (helst enskilda )
3. gör såsen genom att fräsa smör & mjöl. späd m mjölk och grädde och låt koka under vispning i 5 min.
4. smaka av m kryddor och rör ner den rivna osten. Fördela såsen över avokadohalvorna.
5. gratinera i 10 min i 250 grader.
Vin som vi kan rekommendera till förrätten: Gros Manseng -sauvignon 2007 fr frankrike (VITT)
fredag 20 februari 2009
Prenumerera på:
Kommentarer till inlägget (Atom)
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar