fredag 20 februari 2009

Smördegsinbakad kycklingfilé m getost och madeirasås

Smördegsinbakad kycklingfilé m getost och madeirasås.

4 port

4 st kycklingfiléer
marinad efter eget tycke.
ca 100 g chevré
½ kruka färsk basilika
1-2 st vitlöksklyftor
flytande honung.
smördegsplattor
1 ägg till pensling.

sås:
steksky
1-2 msk fond
3 dl créme fraiche
maderiavin efter tycke. några matskedar.
peppar o salt.

1. stek kycklingfiléerna efter det att de legat i marinad några timmar.
2. dela filéerna och låt dem kallna.
3. blanda ost, basilika, vitlök och mixa detta m en stavmixer. späd m lite honung om den är tjock.
4. lägg en klick ostkräm mellan kycklingfiléskivorna. slå sedan in kycklingen i smördeg.
5. lägg kycklingen i en ungssäkerform som är smörad. Pensla smördegskycklingen m det uppvispade ägget.
6. grädda i 225 grader i ca 20 minuter.

7. gör såsen medan kycklingen gräddas. koka upp skyn, fonden, crème fraichen och madeiran i en kastrull under omrörning.
8. sjud i några minuter och krydda efter behag.

Servera med ris och kokta grönsaker.

Vin som vi kan rekommendera till varmrätten: Fleur du cap. chardonnay 2008 fr syd afrika ( VITT)
Masi valpoicella 2007 fr Italien ( RÖTT)

Inga kommentarer: