fredag 20 februari 2009

Mullvad

Mullvad

5 port

25 katrinplommon ca 250g.
25 sötmandlar
vatten
maderiavin

Vaniljfromage:

2 ägg
100 g strösocker
2 msk vaniljsocker
6 gelantinblad el 3 tsk gelantinpulver m 3 tsk vatten
3 dl hårt vispad grädde

Garnering:

4 dl hårt vispad grädde
riven blockchoklad.

1. koka plommonen i vatten så att de blir mjuka.
2. låt plommonen ligga några timmar i maderiavin
3. blanda plommonen med den skållade mandeln.
4. lägg gelantinbladen i kallt vatten i minst 5 min.
5. vispa ägg m sockret vitt och pösigt.
6. krama ur gelantinbladen och värm i en kopp i micron tills de smälter.
7. vispa ner det kalla gelantinet i äggsmeten och blanda m grädden.
8. låt fromagen stelna innan den breds ut över plommonen som ligger på ett fat.
9. forma till en mullvad och täck plommonen.
10. garnera m grädden och flisa över blockchoklad. låt stå kallt några timmar innan den serveras.d

Inga kommentarer: