lördag 14 mars 2009
Sandras månadsmiddag Getostfyllda dadlar med bacon och slarvigt bröd
Getostfyllda dadlar med bacon och slarvigt bröd
Gott och enkelt att bjuda på till förrätt.
Getostfyllda dadlar med bacon och slarvigt bröd
FOTO: TV4
Ingredienser
8 st urkärnade färska dadlar 4 skivor bacon 150 g getost 0.5 st franskbröd, utan skorpa 0.5 msk olivolja 1 nypa flingsalt svartpeppar på kvarn sallad till servering, t ex ruccola, spenat eller machesallad Vinaigrette 2 msk olivolja 0.5 st citron, skal och saft 0.5 msk flytande honung mycket svartpeppar från kvarn
Tips
Mise en place Dela baconet på mitten Ugnsfast form med bakplåtspapper 4 tallrikar
Skär av skorpan på franskbrödet Skål till att blanda vinaigretten i Större skål till salladen Alla andra ingredienser framtagna och uppmätta
Gör så här
1. Sätt ugnen på 225 grader grill.
2. Fyll dadlarna med getosten och linda en baconskiva runt om. Lägg i en form. Bryt brödet slarvigt och lägg det i samma form, ringla över olivolja, salta och peppra (svartpeppar). Sätt in i ugnen i 6 minuter. Under tiden gör vinaigretten. Lägg salladen i en skål och häll över vinaigretten.
3. Lägg upp salladen på tallrikarna, lägg två dadlar på varje tallrik, avsluta med brödet.
Prenumerera på:
Kommentarer till inlägget (Atom)
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar