lördag 14 mars 2009

Getostfyllda dadlar med bacon och slarvigt bröd














FOTO: TV4

Getostfyllda dadlar med bacon och slarvigt bröd

Gott och enkelt att bjuda på till förrätt. Getostfyllda dadlar med bacon och slarvigt bröd

Ingredienser
8 st urkärnade färska dadlar
4 skivor bacon
150 g getost
0.5 st franskbröd, utan skorpa
0.5 msk olivolja
1 nypa flingsalt
svartpeppar på kvarn

sallad till servering, t ex ruccola, spenat eller machesallad
Vinaigrette 2 msk olivolja 0.5 st citron, skal och saft 0.5 msk flytande honung mycket svartpeppar från kvarn

Tips Mise en place

Dela baconet på mitten
Ugnsfast form med bakplåtspapper
4 tallrikar
Skär av skorpan på franskbrödet
Skål till att blanda vinaigretten i
Större skål till salladen
Alla andra ingredienser framtagna och uppmätta

Gör så här
1. Sätt ugnen på 225 grader grill.
2. Fyll dadlarna med getosten och linda en baconskiva runt om. Lägg i en form. Bryt brödet slarvigt och lägg det i samma form, ringla över olivolja, salta och peppra (svartpeppar). Sätt in i ugnen i 6 minuter. Under tiden gör vinaigretten. Lägg salladen i en skål och häll över vinaigretten.
3. Lägg upp salladen på tallrikarna, lägg två dadlar på varje tallrik, avsluta med brödet.

Inga kommentarer: