Kokossmulpaj med mango och päron
125 g smör, kallt
1 dl socker
1.5 dl vetemjöl
1.5 dl kokosflingor
Fyllning
2 st päron
2 st mangofrukter
1 msk socker
Gör så här
1. Värm ugnen till 200 grader.
2. Skär smöret i tärningar och blanda ihop alla ingredienser till kokossmulpajen till en grynig massa.
3. Lägg hälften av smulorna i en pajform, cirka 24 cm i diameter, och platta till något.
4. Grädda 6-7 minuter. Ta ut formen och höj ugnstemperaturen till 225 grader.
5. Skala päronen och mangofrukterna och ta bort kärnorna, skär frukten i bitar.
6. Lägg klyftorna i pajformen och strö över sockret och resten av smulorna, grädda sedan i ytterligare 20-25 minuter längst ner i ugnen.
7. Servera med vaniljglass eller mangosorbet. Vaniljsås, vaniljvisp eller vispad grädde är också gott till!
lördag 11 april 2009
Prenumerera på:
Kommentarer till inlägget (Atom)
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar