torsdag 24 februari 2011

Hallon och passions cheesecake

Hallon och passions cheesecake

300 gram digestivekex

75 gram smör

200 gram Philadelphiaost

3 st ägg

1,5 dl socker

1 msk vaniljsocker

3 dl grädde

1,5 dl hallon

2 st passionsfrukt


Klä en rund form med platsfolie så att det hänger över kanterna.
Krossa kakorna och blada i smöret(funkar bra att använda matberedare). Tryck ut smulet i botten på formen. Separera äggvitor från äggulor och lägg dem i varsin bunke. Blanda äggulor med philadelphiaosten, socker och vaniljsocker. Vispa grädden rätt så hårt, och rör försiktigt ner i philadelphiasmeten. Vispa äggvitorna till ett fast skum och vänd ner dom i smeten. Dela upp smeten i två bunkar. Mosa hallonen och rör ner i den ena smeten. Om ni använder frysta hallon (det går jättebra)så tina först och sockra sedan lite innan ni rör ner dem i smeten. Dela passionsfrukterna och rör ner fruktköttet och kärnorna i den andra smeten. Häll ner hallonsmeten i formen. Täck nu över den med passionssmeten så den skapar ett andra lager. Täck formen med plastfolie och låt stå i frysen minst 6 timmar.

Inga kommentarer: