Hallon och passions cheesecake
300 gram digestivekex
75 gram smör
200 gram Philadelphiaost
3 st ägg
1,5 dl socker
1 msk vaniljsocker
3 dl grädde
1,5 dl hallon
2 st passionsfrukt
Klä en rund form med platsfolie så att det hänger över kanterna.
Krossa kakorna och blada i smöret(funkar bra att använda matberedare). Tryck ut smulet i botten på formen. Separera äggvitor från äggulor och lägg dem i varsin bunke. Blanda äggulor med philadelphiaosten, socker och vaniljsocker. Vispa grädden rätt så hårt, och rör försiktigt ner i philadelphiasmeten. Vispa äggvitorna till ett fast skum och vänd ner dom i smeten. Dela upp smeten i två bunkar. Mosa hallonen och rör ner i den ena smeten. Om ni använder frysta hallon (det går jättebra)så tina först och sockra sedan lite innan ni rör ner dem i smeten. Dela passionsfrukterna och rör ner fruktköttet och kärnorna i den andra smeten. Häll ner hallonsmeten i formen. Täck nu över den med passionssmeten så den skapar ett andra lager. Täck formen med plastfolie och låt stå i frysen minst 6 timmar.
torsdag 24 februari 2011
Prenumerera på:
Kommentarer till inlägget (Atom)
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar