
http://www.recept.nu/receptnu/images/pixel.gif
Foto: Fredrik Sandin Carlsson
Entrecote med schalottensmör och bönsallad Entrecôte är ett saftigt kött och en favorit hos många. Här med gott smör och en krispig bönsallad!
Antal portioner 4
Färdigt på: 25 min
Ingredienser
800 g entrecote i bit
salt peppar
3 st vitlöksklyftor
4 kvistar färsk timjan
Schalottensmör:
75 g rumstempererat smör
2 st schalottenlökar
0.5 citron
1 msk senap
salt peppar
Bönsallad:
1.5 dl haricots verts
1 silverlök
1 rödlök
olivolja
balsamvinäger
salt peppar
Tips Ugnsrostade potatisar är gott till. Låt köttet ligga framme i rumstemperatur 30 minuter innan du steker det. Kallt kött kyler av stekpannan och köttet börjar lätt koka i stället för att få en fin stekyta.
Gör så här
1. Sätt ugnen på 175 grader.
2. Salta och peppra entrecoten och bryn den bara precis i lite olja tillsammans med tre krossade vitlöksklyftor och lite timjan.
3. Lägg köttbiten i en ugnssäker form och låt den gå klart i ugnen på 175 grader. Det tar cirka 15-20 minuter.
4. Schalottensmör: Svetta schalottenlöken i lite olja och låt den svalna av.
5. Vispa samman med smör, saften aven halv citron och senapen. Smaka av med salt och peppar.
6. Bönsallad: Koka haricots verts lätt. Finhacka silverlöken och skär rödlöken i båtar.
7. Blanda grönsakerna och slå på lite olivolja och balsamvinäger. Smaka av med salt och peppar.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar