lördag 12 november 2011
Kantarellsoppa
http://www.recept.nu/receptnu/images/pixel.gif
Foto: Fredrik Sandin Carlsson
Kantarellsoppa
Antal portioner 4:
Färdigt på: 35 min
Ingredienser
1l gula kantereller
1 msk matolja eller smör
4 st schalottenlökar
0.5 l kycklingfond
0.5 l mjölk
3 dl grädde
salt peppar (Tillsätt gärna i kantarellost för fylligare smak.)
Gör så här
1. Rensa kantarellerna, det vill säga borsta bort eventuell grus och smuts.
2. Skala och hacka löken fint. Fräs den i matoljan utan att den tar färg. Lyft ur pannan.
3. Lägg i kantarellerna och låt dessa fräsa tills svampen har mjuknat och fått lite stekyta.
4. Lyft ur hälften av svampen och häll i resterande ingredienser. Sjud sakta i cirka 15 minuter och skumma då och då av med en hålslev.
5. Mixa soppan slät med en mixerstav. Smaka av med salt och peppar.
6. Häll upp soppan i skålar och toppa med resten av kantarellerna. Servera med ett gott bröd och en god ost som tillbehör.
Prenumerera på:
Kommentarer till inlägget (Atom)
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar