/>Varmrätt
Kycklingrullader
4 pers
16 skivor Tunnskivade kycklingbröst
1 skivad gul lök
1 pkt bacon
1-2 msk fransk senap
1 dl grovt hackad persilja
4 st stora, skalade morötter, skurna i stora bitar
5 dl kycklingfond, se på flaskan
½ dl creme fraiche
1 dl vispgrädde
1 msk smör
salt, peppar
tandpeatare
Skär baconet i små bitar och finhacka löken, fräs det sedan tilsammans i en stekpanna tills det hela fått lite färg och löken har mjuknat. Dra av från värmen och låt svalna ett par minuter. Tillsätt dijonsenap efter smak, persilja, salt och peppar. Lägg lite fyllning i mitten av varje skiva och rulla ihop. Träd dem sedan på grillspett. Tänk på vart skarven sitter. Stek sedan i olivolja. När de fått fin färg häller man på kycklingfonden och låter småputtra i ca 15 minuter. Samtidigt lägger man i morötterna och låter dem ligga i samtidigt tills de har blivit lite mjuka. Tag rulladerna och morötterna ur pannan. Tillsätt crème fraiche, smör och grädde i buljongen och mixa med en stavmixer till en skummig buljong.
Potatis- och jordärtskocksmos
500 g mandelpotatis, skalad
200 g jordärtskocka, skalad
50 g smör
3 msk crème fraiche
0.5 tsk salt
Koka potatisen i rikligt saltat vatten. Häll av och ånga av potatisen, passera eller pressa den genom en potatis press. Rör i smör, crème fraiche. Smaka av med salt.
Prenumerera på:
Kommentarer till inlägget (Atom)
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar