onsdag 15 februari 2012

Toastskagen

Förätt

Toastskagen
4 pers
ca 40 stora färska räkor

2 dl majonnäs

1 citron (4 tunna klyftor och resten att pressa)

salt och vitpeppar

2 msk finhackad dill + några vippor till dekoration

4 formbrödskivor, fiberrika

smör att steka i
60 g
löjrom (4 msk)

Gör så här
1. Skala räkorna. Spara åtta fina till dekoration och grovhacka resten.
2. Blanda med majonnäs, pressad citron samt salt och vitpeppar efter smak.
3. Vänd ner den finhackade dillen och ställ svalt.
4. Ta ut fyra rundlar av brödet med hjälp av ett dricksglas och stek dem frasigt bruna i smör.
5. Lägg upp brödskivorna på tallrikar och fördela räkblandningen ovanpå. Dekorera med löjrom, de sparade räkorna, citronklyftor och dillvippor.

Inga kommentarer: