lördag 16 juni 2012

Jordgubbspaj med philadelphiaostfyllning










http://www.recept.nu/ImageFiles/ScaledImages/461x348x1/ImageFiles-2012-5-31-strawberry_cream_cheese_pie.jpg


Strawberry Cream Cheese Pie
Jordgubbspaj med philadelphiaostfyllning som går fort att tillaga!
Recept från boken Magnolia Bakery

Ingredienser

Botten 3 dl digestivekex, smulade
120g smör, smält
drygt 1 dl pekannötter, rostade och hackade
drygt 0.5 dl farinsocker

Fyllning
450 g philadelphiaost
2.5dl florsocker
drygt 0.5dl crème fraiche
1 tsk vaniljsocker

Garnering
ca 5 dl jordgubbar delade i halvor

Gör så här
1. Botten Sätt ugnen på 200 grader.
2. Blanda kexsmulor, smält smör, pekannötter och socker.
3. Tumma ut i en ugnsfast form och grädda i 12 minuter.
4. Ta ut den ur ugnen när den är gyllene och låt svalna.
5. Fyllning Blanda philadelphiaost och florsocker tills det är krämigt och fluffigt.
6. Tillsätt crème fraiche och vaniljsocker och blanda ordentligt.
7. Låt fyllningen stå i kylskåpet tills pajbotten är sval.
8. Häll fyllningen över botten, lägg jordgubbar snyggt ovanpå och strö eventuellt över rostade hasselnötter.


Inga kommentarer: