lördag 16 juni 2012

Tempura friterade grönsaker

VARMRÄTT TEMPURA

Frityrsmet:
2 ägg
½ tsk salt
2 dl lättöl
2 dl vetemjöl
1 dl matolja
½ tsk salt

Gör så här:

Separera äggen. Vispa äggvitan till hårt skum. Rör äggulor med salt, öl, vetemjöl och olja till en smet. Vänd ner äggvitan. Salta. ( Ölet ska vara kallt.
Lägg med fördel i frysen ett tag innan den ska användas till smeten).
Rulla grönsakerna i vetemjöl och doppa sedan i frityrsmeten.
Fritera grönsakerna i ca 3 min tills de fått en fin yta.
Låt oljan rinna av på hushållspapper innan servering.

Friterade grönsaker 6 portioner

12 havskräftor
I sötpotatis
1 broccolibukett
I succini
Grön sparris

Soja 4 portioner
1 dl Japansk soja
1 dl mirin
1 dl riven rättika
Koka upp soja och mirin och lägg i rättika. Låt det sjuda och sedan svalna innan servering. Fördela sojan i små skålar att doppa i.

Inga kommentarer: