lördag 16 juni 2012
Mangosallad som passar bra till valfri sashimi
ImageFiles-2011-05-23-image(6) Foto: TV4
Mangosallad som passar bra till valfri sashimi.
Antal portioner: 4.
Sallad (serveras tillsamman med förrätten). mango ruccola babyspenat röd lök
Gör så här: Hacka mangon i småbitar, strimla rödlöken och blanda tillsammans med ruccola och spenatblad.
ImageFiles-2011-05-09-image(5) Foto: TV4
Akvariets superfärska sashimi En variation av färsk fisk med tillbehör. /Jonas Wahlström
Antal portioner: 4
Färdigt på: 45 min
Ingredienser
500 g färsk fisk Vit rättika, efter smak
Syltad ingefära, efter smak
Wasabi, efter smak
Soja, efter smak
Tips Rekommenderade fisktyper är lax, tonfisk och gös men det går givetvis bra med andra sorter också.
Vintips Hilltop Gewurztraminer, artnr 5332
Antal portioner: 4
Receptet är från tv-programmet Klockan åtta hos stjärnorna.
Gör så här
1. Skär fisken i jämntjocka bitar cirka 5 mm.
2. Servera med strimlad vit rättika, syltad ingefära, wasabi och soja.
ImageFiles-2009-01-26-image(1090) Foto: TV4
Sashimi
Vi har valt lax till sashimin, men du kan lika gärna ta exempelvis hälleflundra eller tonfisk.
Fisken ska vara dagsfärsk när du köper den. Den inlagda ingefäran är ett måste.
Livsmedelsverket rekommenderar att fisk som ska ätas rå bör djupfrysas i två dygn innan den serveras.
Antal portioner: 4
Ingredienser
200 g pinfärsk lax
1 rättika
1 morot
1 liten zucchini
Till servering: inlagd ingefära japansk soja wasabi
Gör så här
1. Skär laxen i centimeterstora kuber. Skala rättika och morot och skölj squashen.
2. Fördela laxen på fyra tallrikar och lägg en nypa inlagd ingefära ovanpå. Hyvla med potatisskalare eller osthyvel strimlor av rättika, morot och squash och gruppera på tallriken runt laxen. Lägg wasabin bredvid.
3. Häll upp sojan i fyra små skålar eller äggkoppar. När rätten ska ätas, rör ut wasabin i sojan och doppar sedan fisken och grönsaksstrimlorna i såsen, precis som när man äter sushi.
Prenumerera på:
Kommentarer till inlägget (Atom)



Inga kommentarer:
Skicka en kommentar