Varmrätt:
Löksoppa med vitt vin
Ingredienser:
4 portioner
8 gula lökar (600 gram)
2-3 msk margarin
2 msk vetemjöl
1 liter grönsaksbuljong (2 tärningar)
1 lagerblad
1 kryddmått timjan
1/2-1 kryddmått vitpeppar
1 dl vitt vin (ev. mer efter tycke)
4-6 skivor vitt bröd
2 dl riven ost
Skala och skär löken i tunna skivor. Stek löken guldgul i fettet. Lägg löken i en kastrull och strö över mjölet och rör om. Späd med buljong och kryddor och koka på svag värme i ca 15 min. Häll slutligen i vinet. Rosta brödskivorna och skär av kanterna. Varsin brödskiva läggs i soppan precis innan servering, toppa med den rivna osten.
måndag 1 januari 2007
Prenumerera på:
Kommentarer till inlägget (Atom)
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar