måndag 1 januari 2007

Saffranspannkaka med salmbärssylt

Efterrätt:

Saffranspannkaka med salmbärssylt
1 dl sötmandel
2 pkt saffran
3 msk socker
1/2 tsk vaniljsocker
1 1/2 vispgrädde
1 liter risgrynsgröt
3 ägg
smör eller margarin (till formen)

Skålla, skala och hacka mandeln. Stöt saffran fint tillsammans med sockret och vaniljsockret i en mortel. Rör ut kryddblandningen i grädden och häll den sedan i gröten. Vispa upp äggen och tillsätt dem samt det mesta av den hackade mandeln. Spara lite mandel till garnering. Smörj väl en stor ugnssäker form eller använd portionsformar. Häll smeten i formen. Strö på resten av mandeln. Grädda i mitten i ugnen 225 grader i cirka 30 min. Servera saffranspannkakan ljummen med vispad grädde och sylt.

Inga kommentarer: