Förrätt
Ostpaj med rucola i muffins form
Paj deg
4 dl vetemjöl
2 tsk bakpulver
1 krm salt
50g margarin
1 1/2 dl mjölk
Fyllning
40g grovhackad rucola
2 1/2 dl riven smakrik ost
1 1/2 dl riven ädelost
2 dl créme fraiche
1/2 dl mjölk
3 ägg
salt
peppar
Gör så här:
1. Blanda mjöl, bakpulver och salt i en bunke. Smula ner matfett, tillsätt mjölk och arbeta ihop till en deg. Tryck ut degen i stora muffinsformar. Ställ kallt i 30 min.
2. Fördela hackad rucola och båda ostsorterna i pajskalen. Vispa créme fraich, mjölk, ägg, salt och peppar.
3. Häll äggstanningen i pajskalen.
Grädda i 200 grader, ca 30 min
Varm rätt:
Kina mat
Kyckling på spett
Fläskfile på spett
Friterade jätte räkor, kyckling och fläskfile
Jordnötsås
Ris
Efterrätt:
Passionerad chokladtårta
8-10bitar
Botten:
350 g mandelmassa
3 ägg
2 msk kakao
Fyllning:
300 g vit choklad
6 dl vispgrädde
4 äggulor
Vid servering:
5 passionsfrukter
Garnering:
1 passionsfrukt
citronmeliss
Ugn 175 grader
Riv mandel massan på rivjärn. Blanda ner ägg och siktad kakao. Rör om noga. Bred ut smeten i en rund form med avtagbar kant och diametern ca 24 cm.
Grädda i nedre delen av ugen ca 20 min. Ta ut och låt kakan kallna. Lossa kakan och diska formen. Lägg tillbaka kakan i formen.
Smält chokladen över ett vattenbad eller i mikrovågsugn.
Vispa grädden och vänd ner chokladen och äggulorna i den. Rör om i smeten. Fördela fyllningen på mandelmassekakan. Platta till så att ytan blir jämn och fin. Frys tårtan i minst tre timmar.
Vid servering: Dela passionsfrukterna och ta ut kärnorna. Bred ut dem jämnt på tårtans topp.
Prenumerera på:
Kommentarer till inlägget (Atom)
1 kommentar:
Kul! Nu kan vi se alla recept, det tackar vi cissa för!
Kanske kan vi skriva vilka månader alla har middag? Vad tycker ni?
Skicka en kommentar