torsdag 24 januari 2008

Mammas frozen cheesecake

Efterrätt:
Mammas frozen cheesecake
Tid: 40 minuter + 6 timmar i frys

Botten
14 Digistivekex
75 g smör

Fyllning
600 g färskost
3 äggulor
1 dl koncentrerad passionsfrukts- eller exotisk juice
2 ½ dl vaniljvisp

Garnering
6 passionsfrukter
Myntablad

Krossa kexen i en matberedare. Smält smöret och blanda med kexsmulorna i en springform, ca 22 cm i diameter. Låt stå i kyl i 30 minuter. Mixa färskost och äggulor smidigt. Tillsätt den koncentrerade juicen och rör tills det har blandats väl. Vispa vaniljvispen och blanda ner den i ostkrämen.

Fördela fyllningen i springformen. Täck med plastfilm och ställ den i frysen över natten. Ta ut kakan ur formen. Halvera passionsfrukterna och gröp ur dem. Fördela ovanpå cheesecaken. Garnera med myntablad. Låt stå framme 15 – 20 minuter före servering.

Inga kommentarer: