torsdag 24 januari 2008

Samosas

Förätt:
Samosas
20 st
Ugn: 200°
Tid: ca 20 minuter + tid för tining

5 blad filodeg (à ca 48x30 cm)
Olja eller flytande margarin till pensling
200 g chSamosas
20 st
Ugn: 200°
Tid: ca 20 minuter + tid för tining

5 blad filodeg (à ca 48x30 cm)
Olja eller flytande margarin till pensling
200 g chèvreost
1 – 2 msk olivolja
3 msk basilika eller mynta, hackad
Ljusa eller svarta sesamfrön

Tina degarken om de är frysta. Pensla dem med fett på ena halvan. Vik den osmorda halvan över den smorda så att bladen blir dubbla. Klipp varje i fyra fyrkanter.

Mosa ihop ost, olivolja och örthack och fördela det på degrutorna. Vik in långsidorna och rulla ihop till täta paket. Lägg dem med skarven nedåt på en plåt med bakplåtspapper. Pensla rullarna med lite fett. Strö på sesamfrön. Grädda mitt i ugnen 7 – 10 minuter.

Servera som tilltugg. Degpaketen går bra att frysa och sprödvärma vid servering.èvreost
1 – 2 msk olivolja
3 msk basilika eller mynta, hackad
Ljusa eller svarta sesamfrön

Tina degarken om de är frysta. Pensla dem med fett på ena halvan. Vik den osmorda halvan över den smorda så att bladen blir dubbla. Klipp varje i fyra fyrkanter.

Mosa ihop ost, olivolja och örthack och fördela det på degrutorna. Vik in långsidorna och rulla ihop till täta paket. Lägg dem med skarven nedåt på en plåt med bakplåtspapper. Pensla rullarna med lite fett. Strö på sesamfrön. Grädda mitt i ugnen 7 – 10 minuter.

Servera som tilltugg. Degpaketen går bra att frysa och sprödvärma vid servering.

Inga kommentarer: