torsdag 24 januari 2008

Svamprisotto

Varmrätt:
Svamprisotto
4 portioner
Tillagning: ca 35 minuter

Ingredienser:
2 hackade schalottenlökar
50 g smör
3 dl arborioris
2 dl vitt matlagningsvin eller buljong
5 dl grönsaksbuljong
200 g svamp, Karl-Johan, kantareller eller champinjoner, i bitar
1 dl finriven parmesanost
3 – 5 krm salt
1 krm svartpeppar

Tillagning:
Fräs löken i ca 3 minuter utan att den tar färg i två tredjedelar av smöret i en gryta. Lägg i riset och rör tills riskornen ser genomskinliga ut.

Häll på vinet, rör om och koka på svag värme. Rör om då och då, fortsätt späda med buljongen lite åt gången tills allt har kokat in och risotton är krämig. Stek svampen i resten av smöret i en stor stekpanna. Blanda ner svampen och osten i risotton. Smaka av med salt och peppar.

Inga kommentarer: