Varmrätt:
Svamprisotto
4 portioner
Tillagning: ca 35 minuter
Ingredienser:
2 hackade schalottenlökar
50 g smör
3 dl arborioris
2 dl vitt matlagningsvin eller buljong
5 dl grönsaksbuljong
200 g svamp, Karl-Johan, kantareller eller champinjoner, i bitar
1 dl finriven parmesanost
3 – 5 krm salt
1 krm svartpeppar
Tillagning:
Fräs löken i ca 3 minuter utan att den tar färg i två tredjedelar av smöret i en gryta. Lägg i riset och rör tills riskornen ser genomskinliga ut.
Häll på vinet, rör om och koka på svag värme. Rör om då och då, fortsätt späda med buljongen lite åt gången tills allt har kokat in och risotton är krämig. Stek svampen i resten av smöret i en stor stekpanna. Blanda ner svampen och osten i risotton. Smaka av med salt och peppar.
torsdag 24 januari 2008
Prenumerera på:
Kommentarer till inlägget (Atom)
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar